Nyheter från Gymnastikförbundet

För de flesta av oss blir nog inte den stundande påsken som vanligt i och med Coronaviruset, men jag hoppas verkligen att vi ändå får tid för både återhämtning och rörelse ute i solen.

Träningen pågår fortfarande i Vilstahallen i Eskilstuna. Jonna Adlertegs säsong har, precis som alla andras, förändrats mycket på grund av Coronakrisen.

Uppmaningen att stödja sin lokala restaurang och köpa hämtmat har florerat i TV och medier. Även föreningslivet tar stryk i dessa tuffa pandemitider. Läs mer om hur det drabbar några av de stora föreningarna inom Svensk Gymnastik i artikeln nedan.

Folkhälsomyndigheten håller dagligen presskonferenser kring Coronaviruset och hur vi gemensamt kan minska risken för smittspridning.

Att vara rörlig är en aspekt inom gymnastiken och därför är stretch en viktig del av träningen. Men hur bedrivs en effektiv och säker rörlighetsträning?

Med det nya namnet följer även en ny logotyp och ny webbadress samt namnet i de sociala mediekanalerna.

På grund av den rådande situationen som råder och som drabbar framförallt alla människor, men också svenskt föreningsliv, har Folkspel för att stötta föreningar tagit fram ett kampanjerbjudande.

Den 27 mars fattade regeringen beslut om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Detta för att ytterligare minska risken för smittspridning. Förbudet träder i kraft på söndag den 29 mars.

Igår blev det klart att SM i manlig artistisk gymnastik kommer genomföras i höst den 9-11 oktober.

Gymnastikförbundet har tidigare informerat om att SM i truppgymnastik i Växjö 16-17 maj inte blir av, samt att en diskussion pågår om mästerskapet ska flyttas fram till senare tidpunkt eller helt ställas in.

Igår kom Folkhälsomyndigheten med nya uppdaterade rekommendationer kring träning och idrottsanläggningar.

OS framflyttat till 2021

(2020-03-24 17:46)
OS i Tokyo 2020 flyttas fram med anledning av coronaviruset Covid-19. Spelen ska genomföras senast under sommaren 2021.

Postadress:
Borensbergs GF - Gymnastik