Nyheter från Gymnastikförbundet

Sverige står nu inför en möjlig tredje våg av smittspridning och smittspridningskurvan har börjat vända uppåt. Det finns indikationer på att smittspridningen inom idrottsrörelsen har ökat, framför allt inom elitidrotten.

Webbinariet är riktat till dig som leder Alla kan gympa grupper.

Under förra årets utmaning gjordes 42 321 kullerbyttor, låt oss hjälpas åt att slå det!

333 är dagens siffra!

(2021-02-19 18:07)
Läs GS Pelle Malmborgs reflektion kring talet 333 och hur det har påverkat verksamheten inom Svensk Gymnastik. Trevlig helg!

Med start under våren 2021 har Gymnastikförbundet rekryterat en förbundsläkare som tillsammans med vår medicinska koordinator och supportteam utgör en samlad kompetens inom det medicinska stödområdet både för förening och landslag.

Vi vill passa på att påminna alla medlemsföreningar om att skicka er årsrapport för perioden 1 jan - 31 dec 2020 till Gymnastikförbundet.

Utifrån ett gemensamt beslut mellan de nordiska länderna kommer JNM i kvinnlig och manlig artistisk gymnastik bli en digital tävling som genomförs 22-23 maj.

Nu läggs planeringen för kommande internationella tävlingar i truppgymnastik. Med ett inställt NM sätts fokus 2021 på EM och JEM i Portugal i december.

Nu blickar vi framåt!

(2021-02-05 16:46)
Nedan kan du läsa GS Pelle Malmborgs fredagshälsning. Trevlig helg på er!

Fler får börja träna!

(2021-02-04 16:29)
Uppdaterad 6 februari: I torsdags kom regeringen med det glädjande beskedet att barn och unga födda 2002 eller senare får börja träna igen från och med den 6 februari.

Det första världsmästerskapet i parkour som organiseras av International Gymnastics Federation (FIG) har nu skutits upp en andra gång på grund av coronapandemin.

Idag skickades Gymnastikförbundets nyhetsbrev, Aktuellt, ut för januari månad. Prenumerera för att läsa om viktiga frågor inom Svensk Gymnastik.

En av Gymnastikförbundets mer framstående ledare har lämnat oss. Tore Green somnade in den 17 januari efter en tid av vacklande hälsa. Närmast sörjande är hustru Carin Nilsson Green och två barn i ett tidigare äktenskap.

Idag presenteras en forskningsrapport av Susanne Johansson, Gymnastik- och idrottshögskolan: ”Från policy till praktik – mot sexuella övergrepp inom idrotten”.

Inbjudan till webbinarium

(2021-01-26 14:23)
Just nu kan det upplevas som rörigt vad som gäller med alla olika begräsningar som kommer från olika aktörer. Vilka restriktioner är det egentligen som styr och hur förhåller de olika restriktionerna sig till varandra?

Postadress:
Borensbergs GF - Gymnastik