Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Gymnastikförbundet


Landslaget i rytmisk gymnastik har haft ett intensivt endagarsläger via Zoom där föreläsningar blandades med balett-träning, fys och redskapsteknik.
 
Nu är det klart att Karin Tholin blir den nya chefen på avdelningen Omvärld & Utveckling på Gymnastikförbundet! Hon börjar sin tjänst under februari månad 2021 och kommer närmast från rollen som sportchef i Askim Billdals Gymnastikskola.
 
Längdskidåkarna Anna och Emil Haag som ägnat hela sina liv åt skidåkningen, visar tillsammans med Folkspel upp hela Sveriges fantastiska föreningsliv med olika nedslag runtom i vårt vackra land.
 
Niklas Andersson blir ny förbundskapten för seniorlandslaget i manlig artistisk gymnastik med Fredrik Pierreville i en tränarroll riktad mot OS i Paris 2024. Eddie Olsson fortsätter som förbundskapten för juniorlandslaget.
 
Under sommaren har Gymnastikförbundet gjort en djupdykning i frågan kring könsidentitet och könsuttryck utifrån ett HBTQI- och, i synnerhet, transinkluderande förhållningssätt.
 
 
Den 25 november presenterades en rapport från forsknings- och utvärderingsgruppen Ung livsstil – Tjejer i gymnastikförening - en studie av hälsa, besvär, livskvalitet och matvanor i åldrarna 10 – 15 år.
 
Gymnastikförbundet lanserar helt nya kurser i träningslära och ledarskap som ersätter nuvarande teorikurser steg 1-3. Det innebär att förkunskapskraven ändras.
 
På Gymnastikförbundet pågår ett intensivt arbete med framtagning av nya utbildningar. En kurs som är lanserad och igång är Barngymnastik – variera och utmana. Vi satte oss ner och pratade med Anders Niekka, en av våra utbildare för kursen.
 
Idag nåddes vi av den mycket tråkiga nyheten att EM i truppgymnastik inte kommer gå i Danmark i april 2021 som planerat.
 
Vi söker nu en utbildningskonsulent till Gymnastikförbundets nationella kansli i Stockholm som under ca ett års tid vill arbeta med den övergripande utbildningsverksamheten.
 
Utifrån regeringens beslut i fredags har Gymnastikförbundet uppdaterat informationen på webben kring vad som gäller för Svensk Gymnastik.
 
När pandemin slog till med full kraft hade Hanna Rydén precis tagit sig ur en skadeperiod. Hon hade börjat få tävla, hade mycket att se fram emot och hade börjat se ordentliga resultat i sin träning.
 
Föreningar med aktiva inom målgruppen 65+ har möjlighet att söka ett engångsbidrag från Riksidrottsförbundet (RF) för sin verksamhet.
 
Idag fattade regeringen beslut om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta deltagare ska förbjudas från och med den 24 november.
 

Postadress:
Borensbergs GF - Gymnastik
Veronica Frostqvist, Rådjursstigen 20
59174 Borensberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: borensbergsgf@gmail.com

Se all info

ÖstenssonsArla

Fonus

Glasbruket

LR

Rammakaren

BoreNetBettinasalong klippetLänsförsäkringar Öst